torsdag 16 januari 2014

det här som kallas tvåsamhet.

vi sover i samma säng om nätterna, vi äter vid samma matbord och våra räkningar ramlar ned i samma brevinkast. vi har suttit och valt tapeter till vårt vardagsrum, skapat rutiner för hur vi städar och bestämt att när den ene lagar mat så får den andre faktiskt diska. vi delar våran vardag med varandra, men det är så mycket mer, det här med att faktiskt vara två.

det handlar om att killa på ryggen i nästan en timme för att du ska kunna sova, om att koka ett extra ägg till dig kvällen innan du ska upp tidigt och jobba så du kan få precis den frukosten du vill ha, om att krama din hand hårt under bordet på en fest för jag vet att du är ledsen men inte orkar visa det för alla, om att skratta åt dina skämt fast de kanske inte är så roliga bara för att du är så nöjd. men framförallt, handlar det om att lyssna.

lyssna på vad du har att säga, låta dig prata, se dig, bekräfta dig. stötta dig och ge dig råd när du behöver det. låta dig vara svag ibland fast det är så himla svårt, men det är okej. det handlar om att vara din käpp när du inte orkar gå själv.

och vet du vad det finaste är?
att jag vill inget hellre än att vara i denna tvåsamhet med dig.
<3 p="">

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar